В момента има 92  гости и няма потребители и в сайта

На 12,13 и 14 Ноември 2013 г. Община Наводари, Румъния организира Рибен фестивал по проект „Трансграничен бизнес център за туризъм и изграждане на Агро и Рибен пазар“. Проектът е част от програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 с водещ партньор  Община Наводари, Румъния. Партньор по проекта е Сдружение „Европейски Институт по Културен Туризъм „ЕВРИКА““ - град Добрич.

Целта на събитието е да промотира туристическите забележителности в трансграничния регион и да подпомогне традиционния занаят на Наводари и Балчик – рибарството.

На 18,19 и 20 Ноември 2013 г. Сдружение „Европейски Институт по Културен Туризъм „ЕВРИКА““ - град Добрич, организира Рибен фестивал и кулинарно състезание в рамките на проект „Трансграничен бизнес център за туризъм и изграждане на Агро и Рибен пазар“. Проектът е част от програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 с водещ партньор  Община Наводари, Румъния.

В програмата на събитието е включена обиколка на забележителности от град Балчик и околността.

 На кулинарното състезание бяха приготвени 20 различни ястия от черноморска риба по оригинални местни рецепти, както и предпочитани рецепти от цял свят: Миди натюр, миди със синьо сирене и сметана, калмари на туч със средиземноморски сос, каклкан с мед и орехи, лефер на скара със сушени домати и розмарин, пушен лефер, паламуд по водолазки, карагиоз с пармезан и галета, морска врана в бананов лист и много други.

На 13 и 14 Ноември 2013 г. в град Балчик ще се проведe обучителен семинар на тема „Инструменти за промотиране на туризма“. Семинарът е част от изпълнението на проект „Трансграничен бизнес център за туризъм и изграждане на Агро и Рибен пазар“ по програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 с водещ партньор  Община Наводари, Румъния и български партньор Сдружение Европейски Институт по Културен Туризъм „ЕВРИКА“, град Добрич.

 На 30 и 31 Октомври 2013 г. в град Балчик се проведe обучителен семинар на тема „Туристически пакети за свободното време“. Семинарът е част от изпълнението на проект „Трансграничен бизнес център за туризъм и изграждане на Агро и Рибен пазар“ по програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 с водещ партньор  Община Наводари, Румъния и български партньор Сдружение Европейски Институт по Културен Туризъм „ЕВРИКА“, град Добрич.

Powered by

email icon smallphone icon smallfacebook icon smallyoutube icon small