ПРЕС СЪОБЩЕНИЕ

“ТУРИЗЪМ, КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И КРЕАТИВНОСТ“

 

Проект "ТУРИЗЪМ, КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И КРЕАТИВНОСТ" се изпълнява съвместно от Грузинския Център за изкуства и култура -Тбилиси, Сдружение с нестопанска цел „Европейски институт по културен туризъм “ЕВРИКА““, Фондация за развитие на град Николаев-Украйна и Национална агенция за опазване на културното наследство на Грузия.

Project THC Header News 760px

Проектът се осъществява с подкрепата на Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Черноморски басейн 2014-2020“, финансирана от Европейския инструмент за съседство.

Общата цел на проекта е да допринесе за развитието на иновативен творчески туризъм и културни продукти на база местното културно наследство.

Една от основните дейности на проекта е изграждане на капацитет у местните заинтересовани страни. В периода май-юли 2021 ще бъдат проведени два тура от по три семинара - по креативен туризъм, културни продукти за туризъм и предприемачество.

В семинарите могат да участват лица, организации,  малки фирми и предприемачи от различни сфери: традиционни занаяти, приложни и визуални изкуства, местна кухня, кулинарни практики и производство на традиционни продукти, музикални и сценични изкуства, организация на фестивали, ритуали и празнични събития, които желаят да изготвят туристически продукти, използвайки споменатите и други нематериални културни ресурси.

Участниците ще бъдат избрани чрез открита покана. След завършване на обученията те ще получат сертификати и учебни материали. С придобитите знания ще могат да участват в конкурса за идеи за креативен туризъм. Освен това ще имат възможност да публикуват информация за своя бизнес на уеб портала Creative Tourism, както и да бъдат включени в трансграничните маршрути на територията на България, Грузия и Украйна.

Обяви и подробна информация за предстоящите обучения ще бъдат публикувани на уеб страницата и Facebook профила на Сдружение „Европейски институт по културен туризъм “ЕВРИКА“.

За връзка с екипа на проекта: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или телефон 0876 827492

Красен Русев – Управител

Божанка Добрева  - Координатор

Веселин Каваев – Финансов мениджър

Project THC Footer News 760px

Powered by

email icon smallphone icon smallfacebook icon smallyoutube icon small