ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В СЕМИНАР

"ПЪТНА КАРТА ЗА УСТОЙЧИВА ЗАЕТОСТ И МОБИЛНОСТ НА РАБОТНАТА СИЛА В ТРАНСГРАНИЧНИЯ РЕГИОН ДОБРИЧ-КОНСТАНЦА"

Уважаеми дами и господа,

В рамките на проект LAB mobile, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния – България  чрез Европейския фонд за регионално развитие, СНЦ “Европейски институт по културен туризъм “”ЕВРИКА” и ТПП-Добрич  има удоволствието да Ви покани за участие в работен семинар "Пътна карта за устойчива заетост и мобилност на работната сила в трансграничния регион Добрич-Констанца". Събитието ще се проведе от 20 до 22 юни 2018 в ДКИ КЦ Двореца, гр. Балчик

Header NEWS BG

Проектът се осъществява съвместно от сдружение с нестопанска цел "Европейски институт за културен туризъм "EВРИКА"", в партньорство с Университет "Овидий" в Констанца, Търговско-промишлена палата - Добрич и "Институт за развитие на туризма и приложна икономика" Констанца.

Основната цел: да се засили интеграцията на пазара на труда в трансграничния регион Добрич-Констанца чрез създаване на устойчиви условия за трудова мобилност, увеличаване на заетостта на целевите групи и стимулиране на предприемачеството чрез използване на съществуващите местни ресурси.
 
Целта на работния семинар е да популяризира резултатите от проучването и изготвената пътна карта за устойчива заетост и мобилност на работната сила в целевия трансграничен регион. На семинара се поканват представители на заинтересованите страни от Румъния и България - местни и регионални публични органи, бюра по труда, работодатели, образователни институции, фирми.
 
Специален акцент ще бъде поставен върху идентифицираните възможности за заетост и трудова мобилност, както и общи и специфични проблеми и потребности на пазара на труда - търсене и предлагане на пазара на труда в целевата област; до каква степен образованието и квалификацията на специалистите отговарят на нуждите на пазара на труда;
 
Семинарът ще включва конкретни препоръки и мерки за увеличаване на заетостта и намаляване на безработицата в трансграничния регион Добрич-Констанца, както и устойчиви мерки за заетост в селските райони и подкрепа на заетостта.

Лектори:
г-жа Миглена Кирова
г-жа Лариса Дрилеа 
 
Моля да потвърдите Вашето участие най-късно до 15 юни 2018
на телефон: 058 601 472
или емейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 
 

Footer NEWS BG

Powered by

email icon smallphone icon smallfacebook icon smallyoutube icon small