Informatii generale municipiu Negrea

REPUBLICII MOLDOVA

Republicii Moldova este o ţară mică, ce are un trecut zbuciumat. Moldova este o destinaţie ce merită un loc onorabil pe harta turistică.

În pofida ocupaţiei sovietice prelungite şi a confruntărilor politice şi armate, moldovenii sunt oameni primitori, iar capitala Chişinau oferă tot ce poate dori un vizitator - este plină de parcuri şi monumente, dedicate în special voievodului Ştefan cel Mare, dar şi unor personalităţi din România.

Moldova este o destinaţie idealăşi pentru cumpărături, în principal vinurile de o calitate deosebităşi o mare varietate de ciocolată. Deşi se numeşte “moldovenească”, limba este practic la fel cu cea românească. Diferă accentul puternic datorat anilor de ocupaţie şi influenţă slavă. Veţi acea surpriza să regăsiţi în vorbirea moldovenilor expresii şi cuvinte arhaice, pe care cei din România nu le mai folosesc de mult. Moldova are un sol fertil şi o istorie bogată, mănăstiri şi păduri antice. Însă cea mai mare atracţie o reprezintă producţia şi degustările de vin. Se disting cramele de la Mileştii Mici, Cojusna, Purcari, Brăneşti şi Orhei. Deasemenea mare parte din industria turismului se bazează pe folclorul tradiţional, obiceiuri culinare şi agroturism – pensiuni şi cabane situate în mijlocul unui peisaj primordial şi care vă oferă bucate tradiţionale, din alimente ecologice.

map

---------------------------------------------------------------------------------------------------

MUNICIPIUL NEGREA

Negrea este o comună din raionul Hînceşti, Republica Moldova. Comuna este situată în partea centrală a Republicii Moldova, la o distanţă de 65 km de capitala ţării, Chişinău şi la o distanţă de 26 km de centrul raional Hînceşti. Singurul sat din comună este satul Negrea, cu o populaţie estimată la 2.050 locuitori.

negrea moldova 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

RAIONUL HINCEŞTI

Raionul Hînceşti este situat în partea centrală a Republicii Moldova, în zona codrilor. Centrul rezidenţial este oraşul Hînceşti. Este aşezat pe rîuleţul Cogîlnic, la 35 km sud-vest de capitala Republicii Moldova, Chişinău. Raionul Hînceşti are în total 63 de localităţi, inclusiv un oraş (Hînceşti) şi 62 de sate.  

hanchesht rayon