Община Негря - обща информация

РЕПУБЛИКА МОЛДОВА

Молдова е малка страна, с бурно минало. Молдова е дестинация, заслужаваща почетно място в туристическата карта. Въпреки съветската окупация и продължителните политически и военни противопоставяния, молдовците са гостоприемни хора, а столицата Кишинев предлага всичко, което един посетител може да си пожелае - множество паркове и паметници, посветени специално на княз Стефан Велики, но и на видни личности от Румъния. Молдова е идеална дестинация за шопинг и по-специално за висококачествено вино и за най-разнообразни шоколадови изделия. Въпреки, че се нарича "молдовски" езикът практически е същият като румънския. Различава се само със силният акцент, който е в резултат на дългите години окупация и на славянското влияние. Вие ще бъдете изненадани да откриете в говора на молдовците архаични изрази и думи, които хората в Румъния не използват много отдавна. Молдова има плодородна почва и богата история, манастири и вековни гори. Но най-голямата атракция е производството и дегустацията на вино. Отличават се избите в Милещий Мич, Кожусна, Пуркари, Бранещи и Орхей. Освен това, голяма част от туристическата индустрия се базира на фолклора, кулинарните обичаи и агротуризма - пансиони и хижи, разположени в обкръжението на един неподправен пейзаж, предлагащи традиционни ястия, приготвени от екологични храни.

map

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ОБЩИНА НЕГРЯ

Негря е комуна (селска община) от район Хънчещ, република Молдова. Комуната е разположена в централната част на Република Молдова, на разстояние 65 км от столицата Кишинев и на 26 км от районния център Хънчещ.  Село Негря наброява 2 050 жители и е единственото населено място в комуната. 

negrea moldova 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

РАЙОН ХЪНЧЕЩ 

Район Хънчещ е разположен в централната част на Република Молдова, сред гориста зона. Административен център е град Хънчещ. Разположен е на малката река Когълник, на 35 км югозападно от столицата на Република Молдова, Кишинев. Районът Хънчещ има общо 63 населени места, включително един град (Хънчещ) и 62 села.  

hanchesht rayon