ПРОЕКТ “ТУРИЗЪМ, КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И КРЕАТИВНОСТ“

 

В периода 7-10 юли 2021 в град Каварна ще се проведе първият от втората серия семинари по креативен туризъм.

В него са заявили участие различни представители на заинтересованите страни – занаятчии, художници, предприемачи, организатори на събития и фестивали от област Добрич.

Project THC Header News 760px

Следващите два семинара ще се проведат до края на месец юли, съответно 16-19 юли – Семинар по културни продукти за туризма и 23-26 юли – Семинар по предприемачество в туризма и културата.

Обученията са практически ориентирани и имат за цел да предоставят на участниците знания и нужния инструментариум за създаване и или надграждане  на собствени продукти за креативен туризъм в три направления: занаяти и изкуства (приложни, визуални изкуства и сценични), организация на фестивали, ритуали и празнични събития, местна кухня, кулинарни практики и производство на традиционни продукти.

Организатор на семинара е фирма „Арготур 2012“ ЕООД.

Осигурени са транспорт, настаняване в единична стая и изхранване в къща за гости „Наш дом“, Каварна.

Проект  „ТУРИЗЪМ, КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И КРЕАТИВНОСТ“ се изпълнява съвместно от Грузинския Център за изкуства и култура -Тбилиси, Сдружение с нестопанска цел „Европейски институт по културен туризъм “ЕВРИКА““, Фондация за развитие на град Николаев-Украйна и Национална агенция за опазване на културното наследство на Грузия.

Проектът се осъществява с подкрепата на Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Черноморски басейн 2014-2020“, финансирана от Европейския инструмент за съседство.

Общата цел на проекта е да допринесе за развитието на иновативен творчески туризъм и културни продукти на база местното културно наследство.

 

От екипа на проекта:

Красен Русев – Управител на сдружение „Европейски институт по културен туризъм “ЕВРИКА“

Божанка Добрева  - Координатор

Веселин Каваев – Финансов мениджър

 

Project THC Footer News 760px

Powered by

email icon smallphone icon smallfacebook icon smallyoutube icon small