ОТКРИТА ПОКАНА ЗА ПЪРВА СЕРИЯ ОТ ОБУЧИТЕЛНИ СЕМИНАРИ

“ТУРИЗЪМ, КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И КРЕАТИВНОСТ“

 

Проект „ТУРИЗЪМ, КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И КРЕАТИВНОСТ“ се изпълнява съвместно от Грузинския Център за изкуства и култура - Тбилиси, Сдружение с нестопанска цел „Европейски институт по културен туризъм “ЕВРИКА““, Фондация за развитие на град Николаев - Украйна и Национална агенция за опазване на културното наследство на Грузия.

Project THC Header News 760px

Проектът се осъществява с подкрепата на Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество „Черноморски басейн 2014-2020“, финансирана от Европейския инструмент за съседство.

Общата цел на проекта е да допринесе за развитието на иновативен творчески туризъм и културни продукти на база местното културно наследство.

Една от основните дейности на проекта е изграждане на капацитет у местните заинтересовани страни.

В периода 1-30 юни 2021 ще се проведе първи тур от три семинара:

11-14 юни 2021 - Семинар по креативен туризъм

18-21 юни 2021 - Семинар по културни продукти за туризма

25-28 юни 2021 - Семинар по предприемачество в туризма и културата

Семинарите са практически ориентирани и имат за цел да предоставят на участниците знания и нужния инструментариум за създаване и или надграждане  на собствени продукти за креативен туризъм.  

В семинарите могат да участват лица, организации,  малки фирми и предприемачи от различни сфери: традиционни занаяти, приложни и визуални изкуства, местна кухня, кулинарни практики и производство на традиционни продукти, музикални и сценични изкуства, организация на фестивали, ритуали и празнични събития, които желаят да изготвят туристически продукти, използвайки споменатите и други нематериални културни ресурси.

Програмите на трите семинара се допълват и е препоръчително участниците да се включат в трите последователни обучения.

Моля желаещите да попълнят формуляр-заявление. Първите петнадесет, които са заявили желание и отговарят на гореописания профил, ще бъдат включени в обученията. 

Място на провеждане: Каварна, къща за гости „Наш дом“.

Организатор на семинара е фирма „Арготур 2012“ ЕООД.

Лектори - Дарина Аргирова и Красен Събев

Осигурени са транспорт, настаняване в единична стая и изхранване в къща за гости „Наш дом“, Каварна.

Заявленията изпращайте на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. не по-късно от 7 юни 2021г.

За връзка с екипа на проекта: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или телефон 0876 827492.

Красен Русев - Управител Сдружение "Европейски институт по културен туризъм "ЕВРИКА""

Божанка Добрева - Координатор

Веселин Каваев - Финансов мениджър

 

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ В ПЪРВА СЕРИЯ ОТ ОБУЧИТЕЛНИ СЕМИНАРИ

 

Project THC Footer News 760px

Powered by

email icon smallphone icon smallfacebook icon smallyoutube icon small